Isten elé állhattam

Az alkalom előtt kicsit tájékozódni szerettem volna, hogy ki is fogja az igét hirdetni, mit lehet tudni Cseh Peti atyáról. Az interneten elérhető videók közül kettőt néztem meg, melyek alapján nagy várakozással indultam az összejövetelre.

A dicsőítés számomra erőteljes volt, de amit kiemelnék, az az, hogy ritkán látni még karizmatikus papot is, aki ennyire átadja magát Isten jelenlétének, mint Cseh Peti atya. Az igehirdetésben is kézzel fogható volt az ő lendülete, nem csupán szavakkal, hanem tettekkel, gesztusokkal is érzékeltette a bibliai jelenetet. Ez segített elképzelni, milyen is lehetett, amikor Jézus „felujjongott a Szentlélekben” hallva az apostolok élménybeszámolóját arról, hogy milyen csodák történnek általuk. Nekem mindig segítenek a szerepjátékok, hogy el tudjak rugaszkodni a számtalanszor hallott, mégsem igazán értett szövegektől, hogy azok valóban megelevenedjenek.

Az igehirdetést újabb dicsőítés követte, mely még erőteljesebb volt, mint az előző. Már mindenki könnyebben át tudta magát adni a jelen lévő Istennek, hiszen a tanításból egy újabb részletét ismerhettük meg az Ő személyiségének. A hosszan tartó éneklés alkalmat teremtett a közbenjárásra is. Nagyon vágytam rá, hogy értem is imádkozzanak, és Istennek hála nem is kellett sokáig várakoznom, kétszer is éreztem a közbenjárók jelenlétét, amin keresztül Isten elé állhattam a magam bűnös, ügyetlen mivoltában, bocsánatot kérhettem és elmondhattam Istennek, hogy szeretem.

Köszönöm a szervezők, zenészek, igehirdető, közbenjárók és a többiek munkáját!

M. M. B.